Madshus og fischer felleski

Test av felleski: Dyr pakke mot billig

Vi har testet Felleski i to ulike prisklasser. Skienen er testet til normal mosjon og turbruk på 4 turer på alle over 1 mil. Vi har glidet skiene og impregnert fellene før hver tur. vi har falt i nedoverbakker, selvfølgelig ikke med vilje men dette har ført til nye oppdagelser ved egenskapene til skiene. Denne testen er basert på erfaringer vi har hatt. 

Billig: Felleski pakke Madshus:

  • Madshus Intelligrip ski - 2500,-
  • Rottefella Touring auto - 289,-
  • Staver type staur - 399,-
  • Sko Madshus hyper 
 

- Pakkepris: 3000kr -

Dyr: Den dyre Felleski pakken består av

  • Twin skin comp medium IFP - Pris 3499,-
  • Rottefella move switch - 1499,-
  • Fischer technopro staver - 699,-
  • Skistøvler Fischer Race Pro Classic skisko - 1899,-
 

 - Pakkepris: 6000kr -

Testen:

Skiene og bindingene er blitt nøye testet over totalt 50km, de er glidet og impregnert med sprayer desigent for felleski, instruksjonene for sprayene er blitt fulgt etter anbefalinger fra butikk og produsent. vi har kun testet skiene i allerede preparerte skiløyper, og vi har ett erfaringsnivå med ski som er helt ok. Vi er helt gjennomsnittlig gode på ski.

Forskjellene på skiene:
Fisher har et dobbelt fellessystem på sine ski, imens matshus har kun en enkel felle på undersiden, som til gjengjeld er bredere enn fisher sine to til sammen. Den dyre pakken bruker også rottefella move bindingen, som gjør det mulig å stille inn bedre grep eller bedre glid samtidig som man fortsatt er fastspent til skiene.

Skiene: vi merker absolutt ingen forskjell på skiene fra madshus og fisher. Begge presterer like godt i løypene, ihvertfall på vårt nivå. Det er mulig fisher har noe bedre glid, men dette kan også være mye på grunn av forskjellig tyngde. Begge skiene har også like godt grep i oppoverbakkene, da det virker som matshus sin løsning har bedre grep oppover når bakken er hard. Så langt gir ikke prislappen på 1000kr mer helt mening for oss, utenom at fisher er laget av tre og glassfiber, og at dette kan være dyrere å produsere.

Bindingen: Vi er skuffet over move systemet. Det er et kjempelurt system, men det har sine svakheter. På de billige bindingene er det enkelt å få både av og på skiene, ved å skyve foten inntil og for å løsne bruke en stav eller hånd og presse ned en knapp. På move bindinge må du med hånden løfte opp en hank, og presse denne ned med hånden, for å feste skoene. For å løsne må du igjen bøye deg ned og løsne med hånden. Ikke en god løsning med sekk på ryggen eller når man er sliten. De billige er enkle rett og slett å ta både av og på.

Move bindine har også en svakhet at de har en tendens til å vri seg selv. Så plutselig kan man kjøre med to forskjellige innstillinger på skiene. Er man nybegynner eller gjennomsnittlig god er det virkelig ikke noe poeng å stille på skiene heller, og hele poenget forsvniner. Skulle man falle og må klipse av seg skiene er move mye vanskeligere å håntere. Vi foretrekker det simpelt og gir seieren til de billige bindinge. 

Stavne: Den største forskjellen er at de dyre stavene veier mindre og har borrelåsfeste rundt armen, slik at de henger godt fast. Ulempen på skiturer er når man skal skifte. Stavene henger jo fast, så borrelåsen må opp, før stavene går av. Med de dyre stavene brukte jeg mye lenger tid enn med de billige. De andre gadd rett og slett ikke vente på meg, fordi det var for profft. Kjempegode staver, men de rimelige er minst like gode og kjappere å ta av og på.

Skoene: Her er den store forskjellen mellom parene hvor god isjolosjon og passformen er. Fisher sine har mye bedre isolasjon enn hva matshus har, Fischer har også auto snøring, som gjør de super enkle å ta av og på. Matshus merker man er billigere, men har man en tykk sokk i disse, funker de like bra de også. 

Konklusjon: 

Vi konkluderer med at du får så absolutt mest for pengene ved en billig pakke. Det er rett og slett ikke så stor forskjell på skiene, og Ja det er stor teknisk forskjell på bindingene, men vi konkluderer med at de er nok mest laget for proffene som vil ha maksimal ytelse og makse rundetiden. Stavene er hipp som happ, men der du gjerne kan legge inn none kroner ekstra er å kjøpe gode skisko! 

Vi slår et slag for at det å dra på tur ikke trenger å koste mye penger!

Tips: Vi fikk veldig mye snø ned i skoene, som førte til at vi fikk bløte ullsokker. Vi vil derfor anbefale å investere i ett par gamasjer. De klipses på under skoene og sørger for at snø ikke sklir rett ned i skoen skulle du falle, eller ta av skiene og brått synke en halv meter ned.

 

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.