Sovepose og Liggeunderlag guide

Sovepose og Liggeunderlag guide

Etter å ha besøkt tre ulike sport og villmark varehus for å se hvordan de selger soveposer og liggeunderlag har vi dratt skuffet tilbake til kontoret. Kan man virkelig selge så dårlige varer i 2021? Vi så etter soveposer og liggeunderlag som ikke skulle koste oss skjorta, som kun skal bukes når det er plussgrader ute og som burde ligge rundt 2500kr. Merket burde heller ikke være helt ukjent for oss!

I alle butikkene hadde de kun egen merkevare inne, med få anmeldelser eller som hadde fått dårlig kritikk på nettsidene. Vi følte oss lite ivaretatt og usikre der vi sto i butikkhyllene. Enten måtte vi bruke mye mer penger for å bli fornøyde, eller kjøpe en med dårlig magefølelse. Dette var heldigvis bare en test av markedet, men også Internett rotet veldig når det kommer til tester av soveposer og liggeunderlag.

Hos Survival Norway har vi ikke et stort utvalg av produkter, kun de vi selv bruker på tur eller virkelig har troa på! Sea to summit er et av de merkene som leverer god kvalitet til en god pris, og det merket vi har soveposer og liggeunderlag fra!

Best i vår test!

Sea to summit bacecamp2 er en 3-sesong sovepose som skårer høyt i vår test! Denne er blitt målt mot forsvarets M85 sovepose og skummgummi liggeunderlag. Kanskje litt overkill? Neida, her er det "all or nothing" tenker heller vi.

Sea to summit posen er utrolig praktisk med hele 3 glidelåser, som gjør at posen kan ventileres akkuratt som du selv ønsker, det fjerner problemet med klamme føtter, for varm sovepose på sommeren og gjør den utrolig egnet til alle tre sesongene! Du kontrollerer varmen enkelt og greit. Du kan gjøre den om til en dyne på sommeren og bruke den som en fullverdig sovepose på våren og høsten. Funker like godt i hengekøye som i telt og med festestropper under holder liggeunderlaget seg tett til kroppen.

Denne soveposen er full av praktiske funksjoner som gjør natten så mye bedre! Det finnes masser av utstyr man kan kjøpe til soveposen også, som en ekstra pute som fester seg i hetta, komprimeringstrekket som gjør den smalere enn en vannflaske, har man to poser kan de også kombineres for ekstra varme og kropskontakt. Soveposen finnes i forskjellige lengder, og det finnes en vinterversjon som klarer enda mer ekstrem kulde!

Liggeunderlag:

Kombinerer du soveposen med det selvoppblåsende liggeunderlaget fra sea to summit har du en super 3-sesongs kombinasjon som er nærmest garantert å holde deg varm. Liggeunderlaget har en R-verdi på 2,6 og en tykkelse oppblåst på 2,5cm. Det gjør at du får god isolasjon fra bakken og kan fint bruke det vår, sommer og høst uten at du blir kald! Har du soveposen over, passer den helt perfekt under! Bare velg riktig lengde i forhold til soverposen. 

Liggeundelaget er utstyr med anti skli teknologi, som hindrer at soveposen sklir ifra deg og at du havner inntil en fuktig og kald teltvegg. Det har også en unik ventil med to moduser som gjør det utrolig kjapt å tømme det for luft og fylle det opp igjen like raskt! Velger du denne kombinasjonen av sovepose og liggeunderlag er du sikkret en varm vår, sommer og høst i mange år fremover!

Så hvordan måler de seg mot M85 og et enkelt skummgummi liggeunderlag?

Den størse forskjellen er vekt og hvor mye plass de tar! M85 veier 3kg alene, men tåler minsugrader ned til -20. Dette er vel og merke ekstremen på posen, og erfaring viser at bikker gradestokken under -10 må man uansett kle på seg klær for å ikke fryse. Den kan i svært liten grad komprimeres og tar opp ca halve plassen i ryggsekken som kunne ha vært brukt til andre ting, eller i det minste at man kan bære mer ergonomisk.

Et skummgummi liggeunderlag blir gjerne ikke tykkere enn 1,5cm. Fordelen er at prisen som regel er under halvparten av et oppblåsbart liggeunderlag. Det du ofrer er selvfølgelig plassen, det tar opp mye mer plass, må gjerne henge på utsiden av sekken og blir mer utsatt for elementene! Et bløtt og vått liggeunderlag isolerer dårligere enn et tørt liggeunderlag! Med et som du enkelt kan stappe ned i sekken, unngår du problemet med fuktighet, du får antiskli teknologi som holder deg på liggeunderlaget hele natta! Alt blir så og si bedre!

Ingen tvil! Skal du ha en kombo, liggeunderlag og sovepose som varer i mange år fremover, som du vil bli fornøyd med! Velg Sea to summit sin sovepose og liggeunderlag!

*Ops! Er du jente, så velg kvinnemodellen av liggeunderlaget! Det er designet spesielt for deres biologi og har en høyere R-verdi slik at dere kan sove enda bedre ute!

 

 

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.