Jente på tur med Sea to summit turutstyr for kvinner

Soveposer og Liggeunderlag for kvinner: Hvorfor burde du ha det?

Fordi du muligens kommer til å sove enda bedre ute!

Når plassen i sekken er begrenset og det fort blir tungt, må utstyret du faktisk tar med fortjene den plassen den tar! Alt du tar med må prestere i forhold til vekt og størrelse, og man må hele tiden kutte ned på hva man faktisk trenger å ta med.

Der hvor du kan spare mye vekt og pakkvolum, er ved valg av liggeunderlag og sovepose. Velger du et designet for kvinner, kan det gi en lettere sekk, varmere netter og mer rom til annet viktig utstyr.

Sea to summit har i samarbeid med kvinner utviklet skreddersydde soveposer etter deres behov.

Unisex passer ikke alltid for alle

Utrolig mange kvinner har inngått kompromisser i årevis når det gjelder soveutstyr. Noe som kan ha gitt flere dårlige netter med søvn som resultat.

Før sea to summit lanserte sine sovesystemer for kvinner, hadde de en tendens til å fokusere på unisex søvnsystemer - med nok modeller og størrelsesvariasjoner til å dekke de fleste utendørsbrukere.

Men statistisk sett har kvinner imidlertid en tendens til å sove noen grader kaldere enn menn. Det kan heller ikke komme som noen overraskelse at kvinners høyde, vektfordeling og generelle kroppsbygning kan variere.

Dessuten har mange kvinner en tendens til å sove på siden og sover i en posisjon som ser ut som et firetall.

«En standard mumiformet sovepose er designet rundt en typisk manns kropp. Kvinner vil da bære rundt på ekstra lengde og skulderbredde som gjør soveposen tyngre og større enn hva den trenger være» - sier designer Brendan Sando.

Han nevner også at insulasjonen også vil være beregnet etter hva en standard mann trenger, og som regel være for innsnevret i sidene, som gjør det vanskelig å sove på siden. Det samme gjelder for liggeunderlag som blir for harde og tynne for kvinner og sidesoving.

Noen varmegrader, noen ekstra centimeter på skuldrene og en tettere passform rundt bena – det kan vel ikke gjøre så mye forskjell, ikke sant?

Men disse små irritasjonsmomentene – som kalde føtter eller innsnevring av bevegelse (som kan komprimere isolasjon og få deg til å sove kaldt) – er nok til å holde deg våken og at du vil slenge og snu deg hele natten….

Mer varme og skreddersydd form = Bedre søvn

Sea to summits soveposer og liggeunderlag for kvinner  er designet med et ergonomisk snitt og ekstra varme der det trengs. Resultatet er en bedre natts søvn for mange kvinner!

Fylling av luft i liggeunderlag

Liggeunderlag for kvinner

Liggeunderlagene for kvinner er kortere, smalere på skuldrene og bredere fra hofte til kne. Den kortere lengden og bedre passform ved skuldre betyr at du ikke trenger å bære ekstra vekt rundt (selv om lengre versjoner er tilgjengelige innen unisex-serien). Og det mer sjenerøse snittet rundt beina lar deg sove på siden uten å falle av matten.

De Selvoppblåsbare liggeunderlagene har forskjellige Delta Core- og Delta Core-V-mønstre, hvor skumkjerne fjerner masse og vekt samtidig som den beholder varme og støtte. Det blir brukt en kvinnespesifikk profil for denne kjernen for å lage komfortvarmeområder i de områdene hvor kvinner har en tendens til å miste varme.

Soveposer for kvinner

I likhet med liggeunderlagene, er de spesifikke soveposene for kvinner kortere, smalere ved skuldrene og bredere fra hoften til knærne. Denne formen lar deg sove i en naturlig stilling - på ryggen, siden eller som et firetall - uten at knærne eller hoftene flater ut isolasjonen. De fleste kvinner (og mange menn) vil finne dette langt mer behagelig og varmere enn smalere mumieformede design.

Det er også blitt brukt kroppskartleggingsdata for å legge til ekstra isolasjon for å lage ekstra komfortvarmeområder hvor kvinner vanligvis mister varmen. Noen av soveposene i dun har også et ekstra lag THERMOLITE i fotboksen for ekstra varme.

Prøv en turpute

Putevalg kommer ofte ned til personlige preferanser – med tanke på ting som størrelse, vekt, følelse og form. Kanskje du liker følelsen av en dunpute. Eller kanskje en Foam Core Pute vil føles mer behagelig for deg. Uansett vil vårt putelåssystem (som følger med alle sea to summit liggeunderlag) feste puten til matten din. En liten designdetalj som eliminere en stor irritasjon!


Å sove godt kan gjøre hele forskjellen på eventyrene dine. Det gir deg energi og fokus til å klatre høyere eller løpe lenger. Og det kan gjøre forskjellen mellom å nyte friluftslivet og å telle ned timene til du kommer hjem.

Kvinne som sover ute på tur

ER ET KVINNESPESIFIKT SøVNSYSTEM RETT FOR DEG?

Ikke alle kvinner burde bruke et kvinnespesifikt søvnsystem, men du bør velge det om du:

  • Du er kald når du sover
  • Du sover på siden
  • Mummiformede soveposer føles for begrensende for deg (*unisex modellene fra Sea to summit har en mer sjenerøs form enn de fleste)
  • Du er ikke høyere enn 183 cm og vil ha mer isolasjon

Det er vel verdt å prøve alle triksene i boken for å maksimere søvn og restitusjon, og et helt skreddersydd søvnsystem gir deg din beste sjanse til en hel natt med lukkede øyne!

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.